Onderhoud

Om jouw Lex’clusive statement accessoires zo lang mogelijk te bewaren, volg je best onderstaande tips:

Statement oorbellen

 

  • Doe je oorbellen pas aan nadat je make-up, parfum, haarspray en/of andere schoonheidsproducten hebt gebruikt. Doe je oorbellen uit als je gaat sporten, zwemmen, schoonmaken, handen wassen, etc. Sommige producten kunnen het materiaal van de oorbellen aantasten.
  • Bewaar je juwelen op een donkere, droge plaats (niet in de badkamer). Liefst in het bijgeleverde zakje of op een rekje voor oorbellen, weg van vocht en direct zonlicht.
  • De meeste juwelen kunnen wel tegen een stootje, maar bewaar ze niet in je handtas of een andere plaats waar ze in aanraking kunnen komen met andere voorwerpen, vuil en stof.
  • Zijn jouw oorbellen vuil of bevatten ze sporen van make-up, dan kan je ze gemakkelijk met een doekje met water en zeep reinigen.

 

Knitwear

 

  • Handgebreide kledingstukken zijn delicate stukken en worden best opgevouwen en op een koele, droge plaats en weg van direct zonlicht bewaard. Hang je wollen trui of vest nooit langdurig op een hanger. Hierdoor kan je creatie uitrekken en zijn oorspronkelijke vorm verliezen.
  • Er is weinig onderhoud nodig want mohair en wol hebben als eigenschap zelfreinigend te zijn. Achtergebleven vuil kan eenvoudig verwijdert worden door te schudden of te borstelen. Het is dus niet nodig om uw wollen creatie na elke keer dragen te wassen.
  • Wanneer je je Lex'clusive knit absoluut wil wassen gebruik dan nooit een wasmachine of droger maar was je kledingstuk met de hand. Gebruik water van 30 graden of kouder en wasmiddel voor delicate wol. Gebruik geen wasverzachter. Wring of draai niet tijdens het wassen maar knijp. Leg het kledingstuk tot slot plat op een verse handdoek en laat deze aan de lucht drogen.

 

 

Lex’clusive kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade of verkleuring van de materialen veroorzaakt door incorrect onderhoud van de accessoires