Hi statement lovers,

 

Ik ben Alexandra, het gezicht achter Lex'clusive. De naam van mijn label heb ik gekozen omdat hij weerspiegelt voor wie ik sta en wat ik doe. Het creëren van exclusieve en unieke accessoires.

 

Mijn passie voor breien en juwelen maken was al in mijn jeugd sterk aanwezig. Al van jongs af aan zag je me steeds creatief bezig. Ik probeerde van alles uit, van ringen maken uit kralen tot boetseren en haken. Breien vond ik altijd heel boeiend om te kunnen maar ik heb er uiteindelijk 10 jaar (!) over gedaan om het tot een draagbaar exemplaar te brengen. De aanhouder wint zeggen ze want nadat ik mijn label in mei 2021 had opgericht op Instagram kreeg ik een aanvraag om met Lex'clusive in en pop-up store in Knokke te staan. Kort daarna mocht ik mijn label ook in een stijlvolle boetiek in Gent verkopen. Ik ben nog steeds heel dankbaar voor deze kansen want zonder hun had ik de sprong in een zelfstandig bijberoep nooit durven wagen en stond ik niet waar ik nu sta.

 

De liefde voor statement oorbellen is ontstaan doordat ik altijd al een fabel had voor grote opvallende oorbellen maar ze meestal te zwaar dragen vond met pijnlijke en ingescheurde oorlellen als gevolg. Tot ik het voordeel van klei ontdekte en in 2021 mijn eerste paar creëerde. Eindelijk had ik de oplossing om statement oorbellen te dragen die comfortabel en zelfs zodanig licht zijn dat ik vaak voelde of ik ze wel nog aan had. Na een paar creaties kreeg ik aanvragen van vriendinnen, kennissen, collega's en familie binnen waardoor ik het een ideale combinatie vond om de statement oorbellen ook in mijn label Lex’clusive te introduceren. In 2022 verkocht ik mijn eerste paar en kon ik ook deze collecties bij verschillende schoonheidsspecialisten en kapsters aanbieden.

 

Ik ben getrouwd en mama van twee prachtige kindjes, Yanis 7 jaar en Lina 3 jaar. Ik werk fulltime als gerante bij Ici Paris XL en voer deze job sinds 2006 met veel liefde uit. De combinatie van alles is soms heel pittig maar ik hou wel van uitdagingen en een bewegend leven. 

 

Ik geloof dat de juiste accessoires de final touch aan een outfit geven. Het geeft mij zoveel voldoening om vrouwen te zien glunderen in hun nieuwe gebreide vest of met hun prachtige statement oorbellen passend bij hun outfit. Bovendien vind ik het fijn om naast mijn vaste collecties die ik aanbied ook juwelen of knitwear op maat te maken. Klanten vinden het spannend om zelf hun creatie te creëren en ik help hun hierbij. Ook krijg ik aanvragen om passende accessoires te creëren voor op een bepaald kledingstuk of om oorbellen te maken die het beroep van die persoon weerspiegelt.

 

Mijn creaties worden uitsluitend met hoogwaardig materiaal zoals mohair, zijde en rvs vervaardigd. Iedere oorbel/knit is handgemaakt en daardoor uniek, de kleur van de oorbellen/knits kunnen daardoor iets afwijken van de kleur afgebeeld op je scherm. Je oorbellen doorlopen bij mij een volledig proces, van ontwerp op papier tot afgewerkt product. Ik ga altijd met veel liefde en de grootste zorgvuldigheid te werk. Bovendien wordt van elk model slechts een beperkte oplage gemaakt zodat jij kunt stralen met jouw pièce unique!

 

Ook jij kan het voordeel van lichtgewicht oorbellen ervaren. Hebben ik je nieuwsgierig gemaakt? Neem dan snel een kijkje op mijn webshop: